Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δια Βίου Μάθηση και στην Καλαμαριά



Με τμήματα ξένων γλωσσών (αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά κτλ) ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.  Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η έναρξη τμημάτων εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ξεχωριστά για Word, Excel, Internet κτλ), ενώ θα ακολουθήσουν και τμήματα που αφορούν πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα.

Παράλληλα, στη Γραμματεία του Κ.Δ.Β.Μ. που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου  της Πλατείας Σκρα (Καραμαούνα 1) συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής. Επίσης, για όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης απευθύνονται σε όλους, ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
                                                                                                                                            
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο 2313-314322, το e-mail  kdb-mathisis@kalamaria.gr ή την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς "www.kalamaria.gr"


Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας  αφορούν  τα παρακάτω θεματικά πεδία:

Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα ζωής - Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Πολιτισμός και Τέχνη
Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Αναλυτικά, τα τμήματα που μπορούν να δημιουργηθούν - αφού εξευρεθεί ο ανάλογος αριθμός ενδιαφερομένων - μπορείτε να τα δείτε στη συνημμένη σελίδα με τίτλο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα».

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Όποιος/-α ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποιο τμήμα του ΚΔΒΜ θα πρέπει να περάσει από τη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς που λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της Πλατείας Σκρα (γωνία με Καραμαούνα 1), δίπλα ακριβώς από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Εκεί:
  1. Βρίσκετε το έντυπο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.» στο οποίο αναγράφονται όλα τα τμήματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Το βρίσκετε και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Μελετήστε τα τμήματα και επιλέξτε αυτά που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και θα θέλατε να παρακολουθήσετε.
  2.  Συμπληρώνετε  στην «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ» όλα τα ζητούμενα στοιχεία, τηλέφωνα επικοινωνίας και, βεβαίως, τα τμήματα που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε. Μπορείτε να συμπληρώστε μέχρι τρεις (3) προτιμήσεις σημειώνοντας και τη σειρά προτίμησής στην τελευταία στήλη.
  3. Φωτοτυπείτε την Αστυνομική σας Ταυτότητα (και από τις δύο πλευρές)
  4. Καταθέτετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και την ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ταυτότητας στη Γραμματεία του Κ.Δ.Β.Μ. και παίρνετε αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία κατάθεσης.
  5. Στη συνέχεια - τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας - θα επικοινωνήσει μαζί σας η Γραμματεία του Κ.Δ.Β.Μ. για να σας ενημερώσει για το Τμήμα που πρόκειται να ξεκινήσει, τον τόπο και τις ημέρες-ώρες διδασκαλίας και εφόσον σας εξυπηρετούν, να αρχίσετε τη φοίτησή σας...
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συμπληρωμένη ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail του Κέντρου (kdb-mathisis@kalamaria.gr ) μαζί με (σκαναρισμένη) φωτοτυπία της Αστυνομικής σας Ταυτότητας. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα αποστολής της Ταυτότητας, στέλνεται μόνο την Αίτηση Συμμετοχής. Θα σας αποσταλεί ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, θα πάρετε σειρά προτεραιότητας αλλά αυτή θα επικυρωθεί μόνο εφόσον προσκομίσετε (σε εύλογο χρονικό διάστημα) και τη φωτοτυπία της Ταυτότητάς σας.  


Στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Τηλ.: 2313314322

FAX: 2313314179
email: kdb-mathisis@kalamaria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου