Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δεκάδες Καλαμαριώτες είπαν "όχι" στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου




Δεκάδες Καλαμαριώτες συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς στο Καραμπουρνάκι την Πέμπτη το απόγευμα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα και την οικοπεδοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς. Την εκδήλωση συντόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι στις 24 Ιουλίου λήγει η αναστολή εκτέλεσης εργασιών που αφορά τις δύο οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν πριν από δύο χρόνια για την παραλία στο Καραμπουρνάκι (δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο) και δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τον υπουργό το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή. Αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Λαμτζίδης, είναι να κινδυνεύουμε με επανέναρξη των εργασιών αλλά και να υπάρχει πιθανότητα να οικοδομηθεί μια πληθώρα ακόμη εκτάσεων σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς. 
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η δημοτική σύμβουλος Φιλιώ Καζάρα και ο Μηχανολόγος - μηχανικός Γιάννης Γρηγοριάδης. Οι ομιλητές πρόσθεσαν ότι ακόμη 36 χώροι έχουν πάρει το δρόμο του αποχαρακτηρισμού μετά από δικαστικές αποφάσεις και μεταξύ τους είναι αδόμητα τμήματα από την οδό Αργοναυτών έως και το Παλατάκι., τα σχολικά κτίρια της οδού Παπάγου, η πλατεία των Ρόδων στο Βυζάντιο και άλλα. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε και εκπρόσωπος του "Resis-ΤΑΙΠΕΔ", που τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά παραλιακές εκτάσεις και πρώην στρατόπεδα στην πεεριοχή της Καλαμαριάς και ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση του αιγιαλού και της παραλίας θα νομιμοποιήσει τις παρανομίες που έχουν γίνει στις ακτές όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου