Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Συνελήφθησαν στην Καλαμαριά δύο άτομα για απάτη




Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν στην Καλαμαριά έναν 39χρονο άνδρα και μία 28χρονη γυναίκα και οι δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης με τους δράστες να έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της μεσολάβησης υπέρ συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να αποφύγουν νομικές συνέπειες που προέκυπταν από την εμπλοκή τους σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε προσωρινό χώρο διαμονής τους, αλλά και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 520 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης και χρυσαφικά - κοσμήματα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, με αυτόν τον τρόπο δράσης, κατά το χρονικό διάστημα από Ιούνιο του 2014 έως και τις αρχές Αυγούστου απέσπασαν από τουλάχιστον επτά άτομα, το χρηματικό ποσό των 50.200 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ακόμη, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον 29 άτομα σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προσπαθώντας να αποσπάσουν 133.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου